June 29, 2014

Impian Ramadhan 1435H

Pemandangan kota Granada dari Al-Hambra

1 Ramadhan datang lagi.

Saya doakan Ramadhan kali ini membawa perubahan besar kepada kita semua. Amin, amin.

Pada petang 1 Ramadhan ini, saya berfikir yang angan-angan berpuasa, berterawih dan beraya di perantauan masih belum terlunas. 

Mungkinkah sudah tiba masanya untuk berhijrah ke luar negara? (hehe)

Waida Yusof,
1 Ramadhan 1435H
KL

PS: Sudah jam 4 petang. Sebentar lagi, harus ke Param (atau Pasar Ramadhan). Perkataan yang hanya muncul dalam bulan istimewa ini.

PSS: Tiada kaitan pun sebenarnya gambar kota Granada dengan entri kali ini. 

4 comments:

  1. saya juga punya angan2 untuk bermusafir sepanjang ramadhan, entah bila akan terlaksana....
    *angan2 untuk berhijrah juga sudah lama tertanam, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) (Bagusnya jika boleh tekan 'like' untuk komen ini.

      Tiba-tiba, teringat pepatah ini. Like minded people attract each other :D

      Delete
  2. Ala. Awat tak habaq? You can come to Khartoum. :) Actually, memang satu pengalaman berpuasa dan beraya di negara orang. In shaa Allah, tahun ni, akan saya sembahyang raya di Malaysian High Comm di Belgrave Square, London... :) (I am so mengada kan.. tapi I takde cuti nak balik Msia...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaa.. asal tak beritahu awal-awal? I can always fly to Khartoum, cewah. Still ada sana ke tahun depan? I can come hehe.

      Wowi. Solat raya di London tu.. Memang mengada betullah haha :)

      Delete